Kata Aluan Oleh Nor Azwari

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia

http://1.bp.blogspot.com/_xc8w6Vpryi0/TAjNOIQSqQI/AAAAAAAAAbM/ai3Ii33Eol4/S220/yieS.png

.
Pelancongan merupakan sektor ekonomi penting yang berasaskan perkhidmatan dimana pada tahun 2009, Malaysia telah berjaya menarik kehadiran lebih 23 juta pelancong dan membawa masuk tukaran wang asing melebihi RM51 billion.

Tidak boleh dinafikan lagi bahawa sektor pelancongan berjaya menjana pendapatan negara dan senario ini dijangka akan terus berkembang dengan usaha pelbagai pihak untuk memajukan sektor pelancongan melalui promosi dan produk-produk baru.


Terengganu tidak ketinggalan dalam usaha-usaha menarik pelancong melawat negeri ini yang terkenal dengan keindahan alam semulajadi serta budaya dan warisan yang unik.

Kerajaan Negeri dalam Bajet 2010 telah mengariskan sektor pelancongan sebagai strategi baru untuk menjana pendapatan negeri dalam usaha mengurangkan pengantungan kepada hasil royalti minyak dan gas. Malah sektor pelancongan dirancang menjadi tulang belakang ekonomi negeri Terengganu di masa akan datang.

Antisipasi potensi kehadiran pelancong ke Terengganu amat positif dengan mensasarkan 3.8 juta pengunjung melawat tempat-tempat yang menjadi tarikan. Kebanyakan maklumat mengenai boleh didapati melalui laman web dengan melayari internet,

Kini terdapat lebih 10 bilion pengguna internet di seluruh dunia. Melalui kemudahan ICT ini dan pertandingan yang diadakan untuk mempromosi negeri Terengganu, sempadan maklumat tiada hadnya bagi pelayar-pelayar internet di seluruh dunia.


Oleh kerana penjelasan inilah, saya perlu memberi sumbangan kepada Kerajaan Terengganu sebagai tanda sokongan padu serta memberi manfaat pada masyarakat....TERENGGANU DI HATIKU
Yang Benar
NOR AZWARI CHE MT NOOR
(Admin I Luv Terengganu )

 

Jumlah Pelawat

Penyumbang

Urusetia Pertandingan

Ramalan Cuaca Hari Ini

Peta Terengganu

.: i Luv Terengganu :. Hak Cipta© 2009 Oleh Admin :: Nor Azwari ::
PENAFIAN : Admin tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini